Laden Evenementen

« Alle Evenementen

NPSO Event: Seminar Machine Learning

oktober 28 @ 14:30 - 16:30

Op donderdag 28 oktober 2021 organiseert het Nederlandstalig Platform Survey Onderzoek van 14:30-16:30 een online seminar over het gebruik van Machine Learning Technieken in Survey Onderzoek.

In zowel de dataverzameling, als in de analyse van grote hoeveelheden data kunnen technieken uit Data Science en Machine Learning bruikbaar zijn voor het vergroten van de efficiëntie van het verzamelen van data of het verhogen van de kwaliteit van de data. Zo worden machine learning technieken toegepast om tijdens dataverzameling inzichten te krijgen wat de invloed is van de dag van het versturen van uitnodigingen, hoe reminders in te zetten of om nonrespons zoveel mogelijk te voorkomen (adaptive survey designs).
In de analyse van surveydata worden Machine Learning technieken gebruikt om bijvoorbeeld grote hoeveelheden tekstdata te classificeren. Tijdens dit seminar verzorgt Michael Reusens van Statistiek Vlaanderen een introductie in belangrijke Machine Learning technieken die gebruikt kunnen worden. Vervolgens vertelt Alex Measure hoe het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics inzet om open antwoorden om op vragen over beroep en arbeidsbeperkingen om te zetten in statistieken. We sluiten het seminar af met een discussie over de manieren waarop Machine Learning gebruikt kan worden in survey-onderzoek, waarbij mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen.

Deelname aan het seminar is gratis na aanmelding via de site www.npso.net. Om u aan te melden moet u inloggen op de site. Het aanmaken van een account is gratis. Na aanmelding ontvangt u een paar dagen voor de bijeenkomst via e-mail een digitale link naar de online bijeenkomst, die wordt gehouden via MS Teams.

Programma:
14:30 – aanvang
14:35 – Michael Reusens (Statistiek Vlaanderen)
Introductie in Machine Learning technieken – wat doet Machine Learning en hoe zijn ze bruikbaar in survey onderzoek?
15:00 – Alex Measure (Bureau of Labor Statistics, USA) Let op: deze presentatie is engelstalig
Seven years of Machine Learning for injury and Occupation Coding
15:25 – Discussie aan de hand van stellingen. Op welke gebieden is Machine Learning inzetbaar?

16:00 – afsluiting

Gegevens

Datum:
oktober 28
Tijd:
14:30 - 16:30

Locatie

Online

Add your event

This calendar displays events that are of interest to the ODISSEI community. If you would like us to display your event, please get in touch with ODISSEI’s Community Managers.

Newsletter

To keep informed of all ODISSEI events and calls, please register for our newsletter.

Contact

Contact our Community Managers for questions about ODISSEI events.

Contact our Scientific Manager Kasia Karpinska for questions about ODISSEI grants.