A genome-wide association study of health care costs

Eveline de Zeeuw, Michel Nivard, Dorret Boomsma (VU Amsterdam)

Deze pilot is een vervolg op de proof of concept van de ODISSEI Secure Supercomputer (OSSC), die in de zomer van 2018 werd afgerond. De resultaten van deze pilot worden begin 2019 verwacht.

In deze case study wordt gekeken naar de onderliggende oorzaken van verschillen in de hoeveelheid zorg die mensen nodig hebben. Zijn verhoogde zorgkosten een gevolg van bepaalde fysieke en psychische kenmerken of van persoonlijke en cognitieve eigenschappen, of is er een andere verklaring voor verbanden gevonden in eerder onderzoek? In dit project is een van de grootste uitdagingen het koppelen van data van het Nederlands Tweelingen Register (NTR) aan CBS-data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *