15 juli: Netwerkborrel tijdens IC2S2

ODISSEI sponsort wetenschappelijke speeddate

Van 17 tot met 20 juli vindt in Amsterdam de 5e International Conference on Computational Social Science (IC2S2) plaats. Als sponsor van deze conferentie host ODISSEI tijdens de Warm-up op 15 juli een wetenschappelijke speeddate. Meld je aan en maak laagdrempelig kennis met onderzoekers uit dit opkomende vakgebied.

Na succesvolle edities in Helsinki, Evanston (VS) en Keulen, vindt komende zomer in Amsterdam de vijfde editie van de International Conference on Computational Social Science (IC2S2) plaats. Vier dagen lang adresseert een brede groep interdisciplinaire onderzoekers belangrijke thema’s uit de computationele sociale wetenschappen.

De computationele sociale wetenschappen zijn een relatief jong vakgebied waarin technieken uit de informatica, zoals machine learning en text mining, worden toegepast in de sociale wetenschappen om complexe onderzoeksvragen te kunnen beantwoorden.  ODISSEI is een sprekend voorbeeld van een infrastructuur voor de computationele sociale wetenschappen, met de mogelijkheid om in een virtueel netwerk van grootschalige en longitudinale dataverzamelingen nieuwe, discipline-overstijgende onderzoeksvragen te beantwoorden en bestaande vragen op een nieuwe manier te onderzoeken.

IC2S2 is dé plek waar computerwetenschappers met interesse voor de sociale wetenschappen en sociale wetenschappers met computationele ambities elkaar ontmoeten en samen nieuwe ideeën creëren.  ODISSEI sponsort deze conferentie dan ook van harte.

Maandag 15 juli vindt tijdens de tweedaagse Warmup voorafgaand aan IC2S2 een wetenschappelijke speeddate plaats die mogelijk wordt gemaakt door ODISSEI. Tijdens deze netwerkborrel zullen ook onderzoekers aanwezig zijn die werken met de ODISSEI Data Facility (ODF). Deelname aan deze netwerkborrel is gratis. Het evenement vindt plaats in Amsterdam; de exacte locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Mis deze gelegenheid om kennis te maken met interessante onderzoekers uit de computationele sociale wetenschappen niet! Schrijf je in via deze link.

Foto: MG Fotografie – Michel Groen