Extra Corona call voor het LISS panel

ODISSEI lanceert een extra call voor gratis dataverzameling in het LISS panel, specifiek gericht op vragen die te maken hebben met het coronavirus.

Het LISS panel, beheerd door CentERdata, bestaat uit zo’n 7.000 personen uit ongeveer 4.500 huishoudens. Het panel is een representatieve afspiegeling van het bevolkingsregister van het CBS.

Als gevolg van het coronavirus lanceert ODISSEI een extra call voor gratis dataverzameling in het LISS panel. Geïnteresseerde wetenschappers kunnen een kort voorstel (2-3 pagina’s) indienen om de sociale implicaties en impact van het coronavirus te bestuderen.

Gezien de urgentie en het belang voor het grote publiek, heeft de call een verkort tijdschema en aangepaste voorwaarden ten opzichte van de reguliere ODISSEI LISS Grant. De reguliere grant wordt later dit jaar geopend.

Wie kan zich aanmelden

Elke onderzoeker die aangesloten is bij een van de ODISSEI-deelnemers kan deze speciale LISS Grant aanvragen.

Wanneer u zich kunt aanmelden

De aanvraag moet uiterlijk op 22 maart 2020, 23:59 CE(S)T worden ingediend. Het project moet in april 2020 aanvangen. ODISSEI streeft ernaar om succesvolle aanvragers voor 1 april 2020 te informeren.

Wat kan worden aangevraagd

Er is een budget beschikbaar voor twee projecten met elk een netto respons van 2.500 respondenten en 4 minuten paneltijd, wat neerkomt op ongeveer 10 tot 12 vraagpunten voor eenvoudige (‘ja/nee’) vragen. Als er meer respondenten worden gevraagd of nodig zijn, moet de benodigde paneltijd worden ingekort.