Even voorstellen: ODISSEI’s Community Managers

Op 1 september 2020 heeft ODISSEI twee community managers verwelkomd: Suze Zijlstra en Eva Heitbrink. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met (mogelijke) ODISSEI gebruikers.

Zo organiseren zij evenementen, waaronder de jaarlijkse ODISSEI community conference, die dit jaar online zal plaatsvinden. Daarnaast verzorgen zij de externe communicatie, waaronder de ODISSEI nieuwsbrief en website. Verder zullen zij ODISSEI’s educatieprogramma co√∂rdineren, met trainingen en workshops voor computationele sociale wetenschap.

Suze Zijlstra promoveerde in 2015 aan de afdeling geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam, waarna ze postdoc onderzoek uitvoerde aan Georgetown University (Washington, DC). Voordat ze bij ODISSEI begon, werkte ze als universitair docent aan de Universiteit Leiden.

Eva Heitbrink werkt bij ODISSEI als onderdeel van het Leiden Delft Erasmus Traineeship. Ze behaalde de MSc Politics and Society na het voltooien van een BA politicologie. Voordat ze aan het LDE Traineeship begon werkte ze als junior onderzoeker bij de RSM en PEP Den Haag.