Even Voorstellen: Nieuwe Medewerkers ODISSEI

In september zijn drie nieuwe medewerkers van start gegaan bij partners van ODISSEI. Zowel het Social Data Analytics Team aan de Universiteit Utrecht en het Portal Team aan de VU Amsterdam breiden hun team uit.

Het ODISSEI Social Data Analytics Team (OSDAT) verwelkomt Erik-Jan van Kesteren, aangesteld bij Universiteit Utrecht. Erik-Jan is assistant professor bij de afdeling methoden en statistiek. Hij heeft een achtergrond in de sociale wetenschappen en heeft tijdens zijn PhD gewerkt aan het uitbreiden van lineaire modellen met latente variabelen (bijv. factoranalyse, mediatie analyse) voor data zoals genomen, hersenscans, en meer. Als onderdeel van OSDAT zal Erik-Jan werken aan het creëren van toegankelijke, open software en projecten die computationele sociale wetenschap bevorderen onder de ODISSEI deelnemers.

Het Portal Team verwelkomt Vic Ding bij DANS. Vic is een academische software developer bij DANS. Zijn werk richt zich voornamelijk op programmeren voor sociale en taal gerelateerde studies. Zijn meest recente project was ISEBEL, een intelligent portaal voor folklore studies. Hij behaalde zijn Master of Science aan de Universiteit van Amsterdam en zijn bachelor aan de Hogeschool inHolland.

Het Portal team heet daarnaast ook Ronald Siebes, aangesteld bij de VU, welkom. Na het behalen van zijn PhD in Artificial Intelligence aan de VU, heeft Ronald meegewerkt aan nationaal en Europees gefinancierde projecten met een verscheidenheid aan domeinen, zoals cultureel erfgoed, data archivering, pharmacologie, Big Data en meer. In deze projecten werkte hij aan project management, onderzoek, en software ontwikkeling, dat alles gerelateerd aan linked data en machine learning. Als onderdeel van ODISSEI werkt hij vanuit de VU samen met DANS aan de ontwikkeling van het portal en de semantic enrichment.