Call for Proposals: Microdata Access Grant 2021

De 2021 ronde van de Microdata Acces Grant (MAG) call is nu open. De MAG biedt financiering voor onderzoek met CBS microdata.

Onderzoekers die de grant ontvangen kunnen een CBS microdata project uitvoeren ter waarde van (maximaal) €7.500. Dit dekt een project van twee onderzoekers, met een looptijd van zes maanden, en toegang tot ongeveer tien datasets (zie de CBS microdata catalogus). Er is ruimte voor zes projecten. 

Wie kan zich aanmelden?

Onderzoekers werkend bij een deelnemende ODISSEI organistie kunnen de Microdata Access Grant aanvragen.

Wanneer is de deadline?

De aanvraag moet uiterlijk 30 april 2021, 23:59 CE(S)T worden ingediend. Het project moet in de tweede helft van 2021 starten. ODISSEI hoopt succesvolle kaniddaten uiterlijk 30 juni 2021 in te lichten.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en het gebruik van CBS microdata? Op dinsdag 23 maart organiseert ODISSEI, in samenwerking met CBS, een informatie-evenement. Dit evenement is tevens de kick-off van de MAG, al is de middag zeker ook toegankelijk voor mensen die geen aanvraag willen doen, maar wel meer willen weten over onderzoek doen met CBS microdata. Tijdens deze middag kunnen geïnteresseerden meer te weten komen over de mogelijkheden van microdata en de aanmeldingsprocedure voor de MAG. Ook zullen onderzoekers die eerder gebruik hebben gemaakt CBS microdata hun onderzoek presenteren. 

Afbeelding: Wikimedia Commons