Nieuwe website E-data gelanceerd en februarinummer verschenen

In februari is de nieuwe website van E-data gelanceerd. Dankzij de nieuwe website zijn de E-data artikelen nu als individuele items te vinden en te delen.

Op de website staan onder andere de artikelen die zijn verschenen in het recente februarinummer. Zo is er een groot interview geplaatst met Jacco van Ossenbruggen (leider van de onderzoeksgroep User Centric Data Science en lid van het ODISSEI Management Board), waarin hij zijn visie uiteen zet over de rol van informatica in de sociale- en geesteswetenschappen. Het nummer omvat verder een artikel over ASReview, de intelligente software waarmee je veel sneller een systematisch literatuuronderzoek kan uitvoeren. Ook doet het verslag over het Kansenkaart.nl project van econoom Bastian Ravesteijn en zijn team.

De rubriek ‘Gehoord en bijgewoond’ bevat een verslag van de ODISSEI Community Conference van afgelopen november.

Alle E-data artikelen zijn op de nieuwe website te lezen. Bovendien is er ook de pdf van het gehele februarinummer te downloaden.

Relevante links


Afbeelding: E-data website