Utrecht Summer School 2021

De afdeling Methoden en Statistiek van de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht biedt deze zomer een aantal cursussen aan tijdens de Utrecht Summer School 2021. De registratie voor deze cursussen is nu geopend. De Utrecht University Summer School 2021 biedt geaccrediteerde cursussen aan in de zomerperiode op bachelor, master, en PhD-niveau, gegeven in het Engels. Vorig jaar werd de Summer School online gehouden vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Dit jaar hoopt de organisatie enkele cursussen op locatie aan te kunnen bieden. Houdt de Covid-19 pagina op de website in de gaten voor informatie.

Een selectie van aangeboden cursussen in Methoden en Statistiek:

  • Introduction to Multilevel Analysis; a 3-day course on the basics of multilevel modelling, offering hands-on experience with HLM. 07 July –  9 July, 2021. (course code: S14)
  • Data Science: Statistical programming with R; a 5-day beginners course in doing statistical analyses with R. 5 July – 9 July 2021. (course code: S24)
  • Data Science: Data analysis; a 5-day course offering hands-on experience with applying data analysis and visualization techniques, both venerable and novel, using R. 19 July – 23 July 2021. (course code: S31)
  • Applied multivariate analysis; a 10-day course offering hands-on experience with SPSS for the most frequently encountered multivariate statistical techniques. 16 August – 28 August 2021. (course code: S04)
  • Modeling the dynamics of intensive longitudinal data; a 4-day course on diverse statistical techniques and their theoretical foundations for the study of dynamics in intensive longitudinal data.  16 August – 20 August 2021 (course code: S36)
  • Survey research: Statistical analysis and estimation; a 5-day in-depth course on total survey error (i.e., coverage, sampling, nonresponse, and measurement error). 23 August – 27 August 2021. (course code: S16)

Het volledige aanbod aan cursussen in Methoden en Statistiek is hier te vinden.

De Utrecht Summer School biedt ook cursussen in de sociale wetenschappen aan.


Image by 0805edwin via Pixabay