photo of bulb artwork

Aankondigingen van onze partners: SHARE, NKO en SURF

SHARE Corona onderzoeksdata beschikbaar 

share logo

De Survey of Health Ageing and Retirement (SHARE) heeft naar aanleiding van de coronapandemie een speciale vragenlijst ontwikkeld. In deze vragenlijst werden respondenten gevraagd naar het effect van corona en de coronamaatregelen op hun gedrag rondom gezondheid, mentale gesteldheid, verandering in werk en financiĆ«le situatie en meer. De data van deze vragenlijst is nu te downloaden vanaf de SHARE website. Het is mogelijk om SHARE data te koppelen aan CBS microdata. SHARE wordt in Nederland gefinancierd vanuit ODISSEI. 

Nationaal Kiezersonderzoek (NKO) 2021

Photo by Ulrike Leone via Pixabay 

Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht is ook het Nationaal Kiezersonderzoek (NKO) begonnen. Het NKO heeft als doel om inzicht te krijgen in het stemgedrag en de verkiezingsuitslagen in Nederland. Het NKO wordt mogelijk gemaakt door financiering van ODISSEI. Dit jaar vindt het NKO online plaats. De respondenten, gebaseerd op een steekproef van het CBS, vullen zowel voor als net na de verkiezingen een vragenlijst in. De data van het NKO wordt in september beschikbaar gesteld. Later dit jaar is er via ODISSEI een grant beschikbaar voor het koppelen van CBS microdata met NKO data. 

SURF Support4Research

Naast de reguliere nieuwsbrieven van SURF, heeft SURF ook een speciale nieuwsbrief voor onderzoeksondersteuning: Support4Research News. In deze nieuwsbrief deelt SURF evenementen en aankondigingen voor onderzoekers van belang kunnen zijn in hun onderzoek, zoals een webinar over supercomputing of een online bijeenkomst over de Research Cloud. De nieuwsbrief wordt ca. elke zes weken verstuurd. Om je aan te melden voor de Support4Research nieuwsbrief, kun je een mail sturen naar support4research@surf.nl.


Thumbnail photo by AbsolutVision via Unsplash