De ODISSEI en ASReview samenwerking

Begin 2021 zijn ODISSEI en ASReview een samenwerking begonnen om onderzoekers te ondersteunen die deze nieuwe digitale tool willen gebruiken om hun systematische literatuuronderzoek veel sneller uit te voeren. Het ODISSEI Social Data Science Team (SoDa) zal beschikbaar zijn om nieuwe gebruikers te ondersteunen en ze zullen met het ASReview team werken aan de verdere verbetering van de tool. Op de ODISSEI en ASReview pagina kan je meer lezen over de mogelijkheden om de tool te gebruiken en om deel te nemen aan de verdere ontwikkeling ervan. 

Over ASReview

Iedereen die wel eens een grote hoeveelheid teksten doorzoekt, zoals wetenschappelijke abstracts voor een systematisch literatuuronderzoek, weet hoeveel werk dit kan kosten. Dankzij het snel ontwikkelende veld van Artificial Intelligence (AI) kan veel van het handwerk worden gereduceerd door software die active learning inzet. Met de open-source tool ASReview, gepubliceerd in Nature Machine Intelligence, kan je niet alleen tijd besparen, maar ook de kwaliteit van je zoekproces verbeteren. Bovendien kan je gemakkelijk simulaties uitvoeren op gelabelde data om de prestaties van veel verschillende modellen te testen. 

Lunchlezing

Wil je meer te weten komen over de ontwikkeling van ASReview en de potentiële voordelen voor het uitvoeren van systematisch literatuuronderzoek? Schrijf je dan in voor de ODISSEI lunchlezing van prof. dr. Rens van de Schoot (UU): ‘ASReview: Saving Time and Energy for Systematic Review’. De lezing vindt plaats op 30 maart tussen 12 en 13 uur. Lees de abstract met meer informatie of registreer je direct hier.

Relevante Links


Afbeelding: Artwork van de banner is gemaakt door Joukje Willemsen, www.statistics-illustrated.com