Even voorstellen: nieuwe teamleden

In de afgelopen maanden zijn zeven nieuwe medewerkers van start gegaan bij partners van ODISSEI. Het Portal Team, het ODISSEI Social Data Science Team (SoDa), en het Distributed Analytics Techniques team verwelkomen alle drie nieuwe medewerkers.

Margherita Martorana
Promovendus, VU Amsterdam
Portal

Margherita Martorana is sinds januari promovendus bij de VU, en werkt bij het ODISSEI Portal en Distributed Learning team. Margherita komt uit Italië, maar heeft acht jaar in Londen gewoond, voordat ze in juli 2020.naar Nederland verhuisde. Ze heeft een BSc in Biological Sciences en een MSc in Bioinformatics, allebei van universiteiten in Londen. Ze heeft ook als Data Scienctist gewerkt voor een overheids-kennisplatform. Ze is enthousiast over wetenschap, en wat haar het meest tot ODISSEI aantrok is het doel om een infrastructuur voor baanbrekend onderzoek in de sociale wetenschappen te ontwikkelen. Margherita is gemotiveerd om elke dag iets nieuws te leren en haarzelf uit te dagen om moeilijke taken en projecten te voltooien.

Jonathan de Bruin 
Research Engineer, Universiteit Utrecht
Social Data Science Team (SoDa)

Jonathan werkt bij het ODISSEI Social Data Science Team (SoDa), Met het team ondersteunt hij onderzoekers en onderzoeksprojecten met Data Science en Research Engineering. De ambitie van het team is om data intensief onderzoek naadloos te laten aansluiten op de laatste mogelijkheden op het gebied van ICT en de infrastructuur van ODISSEI. Naast zijn werkzaamheden voor ODISSEI werkt Jonathan aan vraagstukken rondom open-source software met het FAIR data en software team van de Universiteit Utrecht. Met de slogan “Alleen open is niet genoeg” probeert hij met het team het maximale uit onderzoeksdata en software te halen. Ook probeert hij een steentje bij te dragen aan transparant wetenschappelijk onderzoek op het gebied van corona. Dat doe hij onder andere met een vrijwilligersproject genaamd CoronaWatchNL dat vorige jaar de Dutch Data Prize kreeg toegekend 

Helen Lam
Data Steward, Universiteit Utrecht
Social Data Science Team (SoDa)

Helen Lam werkt als data steward en onderzoeker voor het Social Data Science team (SoDa) van ODISSEI. Bij SoDa werkt ze onder andere aan het Kansenkaart-project van Bastian Ravesteijn. Helen werkte al aan het Kansenkaart-project in haar tijd als onderzoeksassistent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, na het behalen van haar Master Economics & Business, ook aan de Erasmus Universiteit. 

Leonardo Vida 
Research Engineer, Universiteit Utrecht
Social Data Science Team (SoDa)

Leonardo werkt als research engineer bij het ODISSEI Social Data Science Team (SoDa), waar hij zich onder andere bezighoudt met programmeeruitdagingen gerelateerd aan ruimtelijke data-analyse. Hij is recent afgestudeerd in Applied Data Science aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn werk bij SoDa, werkt Leonardo ook als Research Engineer binnen de interne onderzoeksafdeling, waar hij zich bezig houdt met het ondersteunen van onderzoeksprojecten binnen de universiteit, in uiteenlopende disciplines, van geesteswetenschappen tot computationele biologie.

Pedro V. Hernández Serrano 
Applied Data Scientist, Universiteit Maastricht
Distributed Analytics Techniques

Pedro werkt als Applied Data Scientist bij het Institute of Data Science aan de Universiteit Maastricht en is aangesloten bij het ODISSEI Distrubted Analytics Techniques team als Senior Data Scientist. Hij heeft een Bachelor in Actuarial Science en een Master in Data Science. Aan het Institute of Data Science draagt Pedro bij aan het verbeteren van wetenschappelijk onderzoek naar maatschappelijk relevante problemen door het implementeren van Data Science-technologie in onderzoek. Hij is een van de ontwikkelaars van de data infrastructuur voor rechten- en beleidsonderzoekers aan de Universiteit Maastricht. Daarnaast is hij de Data Engineer voor twee NWO-IDG projecten. Pedro geeft les in kwantitatieve methoden en is gespecialiseerd in schaalbare en reproduceerbare data analyse voor data in de sociale en geesteswetenschappen. 

Chang Sun
Promovendus, Universiteit Maastricht
Distributed Analytics Techniques

Chang Sun is promovendus aan het Institute of Data Science aan de Universiteit Maastricht, aangesloten bij het Distributed Analytics Techniques team. Hier werkt ze aan het behoud van privacy bij datamining en aan gefedeerde/verspreide machine learning technologie, waarmee het analyseren van gevoelige data bij meerdere partijen mogelijk wordt. Chang werkt ook aan de ontwikkeling van een ‘personal data vault platform’ waar individuen volledige controle over hun eigen data hebben en daarmee het (her)gebruik van persoonlijke data versterkt kan worden, terwijl de privacy van individuen maximaal beschermd wordt. Ze behaalde haar Master in Artificial Intelligence in 2017, waarna ze haar PhD onderzoek is gestart op het gebied van Data Science. Haar onderzoeksdoel is om de sociale en wetenschappelijke waarde van onderzoek te balanceren met het op een verantwoorde manier omgaan met data. 

Birgit Wouters
Promovendus, Universiteit Maastricht
Distributed Analytics Techniques

Birgit Wouters is onderzoeker aan de Universiteit Maastricht, en is aangesloten bij het Distributed Analytics Techniques team. Haar onderzoeksinteresses richten zich op data governance en de juridische, maatschappelijke en ethische vraagstukken rondom big data-onderzoek en privacy. Als zodanig was ze verantwoordelijk voor het ethisch-juridische kader van het FAIR Health-project, een samenwerking tussen IDS, CBS en de Maastricht Studie; en van het LIME-project, gericht op de ontwikkeling van de Personal Health Train. Na haar studie Europees Recht aan de Universiteit Maastricht en Internationale & Europese Politiek aan de Universiteit van Edinburgh, begon ze haar PhD aan de Universiteit Maastricht gericht op de rol van de patiënt en/of burger in de context van personalized medicine. 


Foto voorpagina van Lukas via Pexels