Nieuwe ronde Netherlands eScience Center grants

Het Netherlands eScience Center opent twee nieuwe calls for proposals: de Open eScience call en de Collaboration in Innovative Technologies call.

De Open eScience call biedt een in-kind investering die bestaat uit uren werk van Research Software Engineers (RSEs) van het eScience Center. De RSEs zullen samenwerken met de succesvolle aanvragers om onderzoekssoftware te verbeteren of te bouwen. De RSEs zullen dit werk uitvoeren als leden van het onderzoeksteam.

De Open eScience call is ook open voor sociale wetenschappers. Zij kunnen een aanvraag doen voor een early career project, ter waarde van een persoonsjaar in RSE-tijd (1.620 uur), of een spearhead project, ter waarde van twee persoonsjaren per project. Degenen die een aanvraag willen doen voor RSE-tijd, maar die een kleiner project hebben dat minder RSE-tijd nodig heeft, kunnen een aanvraag indienen bij de ODISSEI en eScience Center call die in juni opent voor de sociale wetenschappen. In deze call kunnen onderzoekers een projectaanvraag indienen ter waarde van drie persoonsmaanden in RSE-tijd. De hoofdaanvrager die een project indient bij de eScience Center ODISSEI call moet in dienst zijn van een ODISSEI deelnemer.

De andere eScience Center call, voor Collaboration in Innovative Technologies, ‘seeks to transform highly innovative, fundamental knowledge from computer science into applied technologies’. De call richt zich speciaal op onderzoekers van een technische discipline die hun onderzoek toepasbaar willen maken voor andere disciplines.

Relevante links