LISS Call 2021

De 2021 ronde van de LISS call is open. Met de LISS panel grant kunnen onderzoekers verbonden aan een deelnemende ODISSEI organisatie zich aanmelden voor gratis data verzameling via het LISS panel. De grant  biedt ook mogelijkheid om de verzamelde LISS panel data te combineren met CBS microdata. 

Het LISS panel, beheerd door Centerdata bestaat uit ongeveer 7.500 respondenten uit ongeveer 5.000 huishoudens. Het panel is gebaseerd op een representatieve steekproef van het bevolkingsregister in samenwerking met  CBS. De call biedt financiering voor vier projecten met een respons van ongeveer 2.500 panelleden en vijftien minuten paneltijd, wat gelijk staat aan 40 ja/nee of likert-schaal vragen. Wanneer onderzoekers meer respondenten bevragen, gaat de paneltijd naar beneden.  Daarnaast biedt de call financiering voor een project dat LISS data combineert met CBS microdata. 

De deadline voor aanmeldingen is 23 september, 23:59 uur. 

Op 20 mei organiseren ODISSEI en Centerdata een informatie-evenement voor geïnteresseerden in het LISS panel en onderzoekers die overwegen om zich aan te melden voor de grant.

Relevante Links: