ODISSEI vacatures: Data Manager en Universitair Docent

ODISSEI zoekt voor het Coördinatieteam een Data Manager om ODISSEI-gebruikers (onderzoekers en data-aanbieders) te ondersteunen om hun onderzoeksresultaten FAIR te maken (Findable, Accessible, Interoperable and Reusable). Je werkt met gebruikers in alle stadia van het onderzoeksproces, van datacollectie, data cleaning, tot data-archivering. Je hebt hiervoor veel contact met gebruikers en draagt bij aan de implementatie van de ODISSEI User Policy. Omdat de positie nieuw is, is er veel ruimte om een eigen invulling te geven aan de uitvoering ervan. De sollicitatiedeadline is 22 juni.

Hiernaast zoekt ODISSEI’s Social Data Science (SoDa) Team een Universitair Docent Social Data Science aan de Universiteit Utrecht om de diensten van het team uit te breiden. Je geeft sociale wetenschappers aan Nederlandse universiteiten advies op het gebied van data science, machine learning en computationele sociale wetenschappen en deelt je research engineering software skills. Als onderdeel van het SoDa Team werk je samen met sociologen, economen, psychologen en andere sociale wetenschappers om onderzoeksvragen te beantwoorden die alleen te beantwoorden zijn met computationele methoden. Onderwijs aan de afdeling Methoden & Statistiek (in het Applied Data Science programma) is onderdeel van de aanstelling. De sollicitatiedeadline is 28 juni.

Relevant links


Foto door Emmanuel Ikwuegbu op Unsplash