Hackathon ASReview voor Follow the Money

Onderzoek de relatie tussen multinationaal olie- en gasbedrijf shell en de Nederlandse overheid.

Van vrijdagavond 26 november tot zondagmiddag 28 november organiseert ASReview een Hackaton voor Follow the Money (FTM). Deze Hackaton zal zich bezighouden met de communicatie tussen het multinationale olie- en gasbedrijf Shell en de Nederlandse overheid. Follow the Money heeft vele stukken en documenten verzameld die inzicht geven in hun relatie. De Hackaton van ASReview zal FTM helpen om deze stukken te vinden middels ‘active learning’ in plaats van het willekeurig doorzoeken van documenten.

ASReview stelt dat er drie functionele manieren zijn om FTM te ondersteunen:

  1. Data-preprocessing: Het voorbewerken en automatisch opschonen van de data, zodat het kan worden gebruikt voor text-mining en andere Active Learning-oplossingen. Als dit lukt, zou jullie script het startpunt zijn van alle vervolgstappen in het onderzoek. Alles begint met ‘clean’ data!
  2. Visualisatie: Het visualiseren van de data, zoals bijvoorbeeld deze semantische clustering voor de Covid-19 papers van Albert Harkema. Worden jullie beelden gebruikt om de verborgen verbanden naar buiten te brengen? 
  3. Smart Screening: Het doel van de derde manier is om FTM te ondersteunen in de databestanden beschikbaar te maken in de ASReview LAB, zoals dat is gedaan voor de CORD19 database. In plaats van willekeurig het ene document na het andere te lezen zou het veel nuttiger zijn om documenten gerangschikt op relevantie te lezen. Jullie bevindingen kunnen FTM ook bij al haar overige onderzoeken helpen!

Iedereen die interesse heeft in de Hackaton kan zich inschrijven. Het is mogelijk om de participeren als een team, maar ook als een individu.

De ASReview Hackaton zal online gehouden worden, van vrijdagavond 26 november tot zondagmiddag 28 november.

Klik hier om meer te lezen over de ASReview Hackaton.

Omslagfoto door Markus Spiske op Unsplash