ODISSEI Lunchlezing: Het Nationaal Kiezersonderzoek

Op 17 februari van 12.00 tot 13.00 uur, zal prof. dr. Tom van der Meer (Universiteit van Amsterdam) een Lunchlezing geven over het Nationaal Kiezersonderzoek (NKO). Hieronder kunt u meer lezen over het NKO.

We nodigen je van harte uit om deze online lezing bij te wonen en meer te weten te komen over het NKO. Na de lezing is er ruimte voor vragen en discussie.

Over het Nationaal Kiezersonderzoek

Het NKO houdt zich bezig met het verzamelen van hoogwaardige en coherente gegevens van het stemgedrag van de Nederlandse (kiesgerechtigde) bevolking om zo een beter beeld van bepaalde verkiezingspatronen te scheppen. Hiervoor verzamelt en analyseert het NKO data omtrent verkiezingspatronen in Nederland. Prof. dr. Tom van der Meer (Universiteit van Amsterdam) zal tijdens de lunchlezing vertellen over het doel en uitvoering van het NKO en hoe methodologische keuzes invloed hebben op de uitvoering van het Nationaal Kiezersonderzoek.

Over de ODISSEI Lunchlezingen

De ODISSEI Lunchlezingen richten zich op methodologische uitdagingen en innovatie in de sociale wetenschappen. 

Relevante links:


Foto door Element5 Digital op Unsplash