SICSS-ODISSEI open voor aanmeldingen

Van 20 juni tot 1 juli 2022 organiseert ODISSEI de Summer Institutes in Computational Social Science in Nederland. Het doel van het Summer Institute is om afgestudeerde studenten, postdoctorale onderzoekers en onderzoekers die geïnteresseerd zijn in computationele sociale wetenschappen samen te brengen. SICSS is er voor zowel sociale wetenschappers als datawetenschappers.

De Summer Institutes in Computational Social Science (SICSS) zijn opgericht om gratis training te bieden aan de volgende generatie onderzoekers op het snijvlak van sociale wetenschappen en datawetenschap en om baanbrekend onderzoek over de disciplinaire grenzen heen te ontwikkelen.

Over het programma

Het educatieve programma omvat zowel lezingen en probleemstellingen voor groepen, als interactieve werksessies. Er zullen ook externe sprekers zijn die computationeel sociaalwetenschappelijk onderzoek doen in verschillende omgevingen, zoals de academische wereld, de industrie en de overheid. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer tekst als data, website-scraping, digitale veldexperimenten, machine learning en ethiek. Omdat we ons inzetten voor open en reproduceerbaar onderzoek, wordt al het materiaal dat door docenten en studenten voor SICSS is gemaakt, open source vrijgegeven.

ODISSEI verwelkomt kandidaten uit alle achtergronden en vakgebieden, met name kandidaten uit groepen die momenteel ondervertegenwoordigd zijn in computationele sociale wetenschappen.

Om meer te lezen over SICSS-ODISSEI, klik hier.

Over de aanmelding

De Summer School staat open voor deelnemers van buiten Nederland. Er zijn geen beperkingen op basis van staatsburgerschap, land van studie of land van tewerkstelling.

Er zullen ongeveer 20 deelnemers worden uitgenodigd. Deelnemers zijn verplicht om volledig aanwezig te zijn en deel te nemen aan het volledige programma van twee weken. SICSS-ODISSEI is kosteloos voor de geaccepteerde deelnemers.

Sollicitanten worden op de volgende zaken beoordeeld:

  • onderzoek en onderwijs op het gebied van computationele sociale wetenschappen
  • bijdragen aan publieke goederen, zoals het maken van open source software, het samenstellen van openbare datasets en het creëren van educatieve mogelijkheden voor anderen
  • de waarschijnlijkheid dat de kandidaat baat heeft bij deelname
  • de waarschijnlijkheid om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en ervaring van andere deelnemers
  • het potentieel om computationele sociale wetenschappen te verspreiden door de gehele ODISSEI community.

Om gegarandeerd in aanmerking te komen, moeten sollicitanten een cv en een korte motivatie (max. 600 woorden) indienen. Al het sollicitatiemateriaal moet uiterlijk op 28 februari 2022 zijn ingediend. We zullen sollicitanten uiterlijk op 15 maart 2022 uitsluitend per e-mail op de hoogte stellen en zullen de deelnemers vragen hun deelname zeer snel daarna te bevestigen.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met sicss@odissei-data.nl

Voor directe aanmelding, klik op de button hieronder.

Relevante links:


Foto door Dennis Möller via Unsplash