ODISSEI – Netherlands eScience Center Call 2022 open

ODISSEI en het Netherlands eScience Center werken samen om onderzoekers te ondersteunen bij het uitvoeren van hun innovatieve sociaalwetenschappelijke onderzoeksprojecten. Dit doen ze middels de jaarlijkse toekenning van ODISSEI eScience Grants. De tweede oproep tot het indienen van voorstellen staat momenteel open.

De ODISSEI eScience Grant is bedoeld voor sociale wetenschappers die digitale technieken willen toepassen in hun onderzoek en daarbij technische ondersteuning nodig hebben. In totaal is er financiering voor vijf projecten beschikbaar. Elk project krijgt toegang tot drie maanden ondersteuning van Research Software Engineers van het eScience Center. Projecten die gebruik maken van ODISSEI-faciliteiten worden sterk aangemoedigd. De grant kan worden aangevraagd door wetenschappers die werkzaam zijn bij een deelnemende organisatie van ODISSEI.

Ter voorbereiding op de Call organiseren eScience Center en ODISSEI op 14 juni (13.00-15.00 uur) een informatie evenement. Tijdens het evenement kunnen potentiĆ«le aanvragers meer te weten komen over het eScience Center, het type expertise van onderzoekssoftware dat collega’s van eScience Center kunnen toepassen in de onderzoeksprojecten, en de oproepprocedure. Ook worden voorbeelden gegeven van projecten die in de Call van het afgelopen jaar zijn gehonoreerd.

In de call van 2021 zijn er vijf projecten gehonereerd, bekijk hier meer informatie over deze projecten.

Als je op de hoogte wilt blijven van de volgende oproep voor eScience Grants, meld je dan aan voor de ODISSEI-nieuwsbrief. Degenen die hulp kunnen gebruiken om na te denken of hun onderzoeksplannen passen in een eScience Grant, of voor andere vormen van ondersteuning, worden aangemoedigd om contact op te nemen met het ODISSEI Social Data Science Team.

Relevante links


Foto door Shahadat Rahman op Unsplash