Call Microdata Access Grant 2022 open

De 2022 ronde van de Microdata Acces Grant (MAG) call is nu open. De MAG biedt financiering voor onderzoek met CBS microdata. Onderzoekers die de grant ontvangen kunnen een CBS microdata project uitvoeren ter waarde van (maximaal) €7.500. Dit dekt een project van twee onderzoekers, met een looptijd van zes maanden, en toegang tot ongeveer tien datasets (zie de CBS microdata catalogus).

Wie kan zich aanmelden?

Onderzoekers werkend bij een deelnemende ODISSEI organisatie kunnen de Microdata Access Grant aanvragen.

Wanneer is de deadline?

De aanvraag moet uiterlijk 10 mei 2022, 15.00 CE(S)T worden ingediend. Het project moet in de tweede helft van 2022 starten. ODISSEI hoopt succesvolle kandidaten uiterlijk 15 juli 2022 in te lichten.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en het gebruik van CBS microdata en de Microdata Access Grant (MAG) 2022 call? Op dinsdag 5 april, van 14:00 tot 16:00 uur, organiseert ODISSEI een Microdata Informatie Evenement. Tijdens deze middag zullen verschillende sprekers informatie delen voor onderzoekers die met CBS microdata willen werken. De bijeenkomst is voor onderzoekers die overwegen om zich aan te melden voor de MAG en voor onderzoekers die zich niet willen aanmelden voor de MAG, maar wel geïnteresseerd zijn in het werken met CBS microdata kunnen aansluiten. Na elke presentatie is er ruimte voor vragen. Aan het eind van het programma is er ook ruimte voor vragen rondom de aanmeldingsprocedure. De voertaal van het evenement is Engels.


Foto door Markus Winkler op Unsplash