Een korte praktische handleiding voor het opstellen en delen van analysecode

Met de toenemende populariteit van open science praktijken, is het nu meer en meer gebruikelijk om data processing en analyse code openbaar te delen samen met meer traditionele wetenschappelijke publicaties zoals papers. Dat heeft veel voordelen: het maakt je werk gemakkelijker verifieerbaar, reproduceerbaar en herbruikbaar. Maar wat zijn de beste manieren om een begrijpelijk, openlijk toegankelijk, vindbaar, citeerbaar en stabiel archief van je code te maken? In dit artikel bekijken we wat je moet doen om je code-map voor te bereiden en hoe je die vervolgens kunt uploaden naar Zenodo. Het is goed om te bedenken dat dit een van de vele manieren is om dit doel te bereiken, en als je een nieuw project begint is het de moeite waard om het delen van code van tevoren te plannen.

Zie hier de complete handleiding (Engels).