ODISSEI ondersteuning onderzoeksaanvragen informatiesessie

Op 15 december, tussen 12 en 13 uur, organiseert ODISSEI een informatiesessie over de manieren waarop de nationale infrastructuur onderzoekers kan ondersteunen in hun komende ERC of NWO beursaanvraag. Faciliteiten die ODISSEI en zijn partners aanbieden, kunnen helpen om beursaanvragen te verbeteren, wat een relatief voordeel kan bieden in het aanvraagproces. Tijdens deze sessie zal dr. Kasia Karpinska, ODISSEI Scientific Manager, de mogelijkheden presenteren die aanwezig zijn bij ODISSEI en vragen beantwoorden van potentiële aanvragers.

Dr. Zoltán Lippényi (Rijksuniversiteit Groningen), die gebruik heeft gemaakt van ODISSEI-ondersteuning bij zijn beursaanvraag, toont wat voor soort ondersteuning ODISSEI kan bieden, door zijn aanvraagervaring te delen: ‘ODISSEI’s expertise in het linken van survey en registerdata en hun bereidheid om samen te werken om een datainfrastructuur te ontwikkelen om ongelijkheid te kunnen onderzoeken in het nieuwe ODISSEI Portal was nuttig, omdat dit in grote mate bijdroeg aan een succesvolle VIDI-aanvraag in 2021’.

Expertise binnen ODISSEI omvat data linkages, data management en supercomputing, maar ook ondersteuning bij het toepassen van computationele methoden. We werken nauw samen met verschillende goed ontwikkelde instellingen in Nederland, zoals het CBS, Centerdata (waar het LISS panel onder valt) en SURF, die allemaal expertise in huis hebben om succesvol complexe onderzoeksprojecten uit te voeren. Potentiële aanvragers kunnen ook ondersteuning krijgen van het ODISSEI Social Data Science Team (SoDa), een team van computationele sociale wetenschappers, methodologen en research engineers, die kunnen adviseren op het gebied van het ontwerp van het voorgestelde onderzoek, maar ook kunnen helpen een technische proof of concept te ontwikkelen voor de beursaanvraag. Faciliteiten die worden geboden door ODISSEI zijn interoperabel, wat een unieke mogelijkheid biedt om de complexiteit van het onderzoeksvoorstel uit te breiden.

Relevante links:


Foto door Top Down Tech op StockSnap