SICSS-ODISSEI summer school open voor aanmeldingen

Na de succesvolle eerste editie die vorige zomer plaatsvond, organiseert ODISSEI de tweede ODISSEI Summer Institute in Computational Social Science in Nederland van 19 tot en met 30 juni 2023. Het doel van de summer school is om promovendi, postdoctorale onderzoekers en onderzoekers die aan het begin van hun carrière staan samen te brengen in hun interesse in computationele sociale wetenschappen. SICSS-ODISSEI is uniek binnen het SICSS-kader omdat het zich voornamelijk richt op de analyse van administratieve data. De summer school is geschikt voor zowel sociale wetenschappers als data scientists.

De Summer Institutes in Computational Social Science (SICSS) zijn opgericht om gratis training te verstrekken aan de volgende generatie onderzoekers die op het kruispunt tussen sociale wetenschappen en data science staan — en om baanbrekend onderzoek dat disciplinaire grenzen doorbreekt te faciliteren. We verwelkomen sollicitanten vanuit elke achtergrond en studierichting; in het bijzonder sollicitanten uit groepen die momenteel ondergerepresenteerd zijn in computationele sociale wetenschappen.

Kosten
Geaccepteerde sollicitanten kunnen gratis deelnemen aan de summer school. De lunch wordt verzorgd en ODISSEI zal enkele sociale evenementen organiseren gedurende het programma. Deelnemers zullen alle reiskosten zelf moeten vergoeden. ODISSEI beoogt echter wel slaapaccommodatie aan te bieden aan deelnemers die verder dan dertig minuten van de campus wonen. Reistijd wordt berekend via 9292ov.nl. Het adres van de Erasmus campus is Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA te Rotterdam. We verzorgen slaapaccommodatie van maandag tot en met vrijdag (vier nachten per week). Deelnemers die niet in Nederland wonen kunnen extra slaapaccommodatie aanvragen voor het weekend van 24 en 25 juni.

Curriculum
De cursus is een geaccrediteerde graduate school-opleiding van de Erasmus Graduate School of Social Sciences and Humanities (EGSH) en beslaat 5 ECTS. Het curriculum van de summer school wordt ondersteund door partnerorganisaties van ODISSEI zoals SURF, het Netherlands eScience Center en CBS en geeft deelnemers gratis toegang tot de infrastructuur tijdens en drie maanden na de summer school.

Sollicitatieprocedure
Sollicitanten moeten een CV en een korte motivatiebrief (maximaal 300 woorden) indienen via de Google form op de aanmeldpagina. Alle benodigde informatie moet uiterlijk op 28 februari 2023 worden ingediend via de Google form die kan worden gevonden op de SICSS-ODISSEI webpagina. We zullen sollicitanten uiterlijk op 15 maart 2023 via email op de hoogte stellen en vragen deelnemers kort daarop hun deelname te bevestigen. 

Meer informatie over het programma en de aanmeldingscriteria is te vinden op de SICSS-ODISSEI webpagina. 

Vragen over SICSS-ODISSEI kunnen gestuurd worden naar sicss@odissei-data.nl.

Relevante links:


Foto van SICSS-ODISSEI 2022 by MG Fotografie / Michel Groen