Verzamelen van vocabulaires in de sociale wetenschappen: de Awesome Ontologies for the Social Sciences

Geschreven door Angelica Maineri (FAIR Expertise Hub, ODISSEI FAIR support team) en Emilio Cammarata (ODISSEI FAIR support team).

Geïnspireerd door CLARIAH’s Awesome Ontologies for Digital Humanities, is de FAIR Expertise Hub, in samenwerking met het ODISSEI FAIR ondersteuningsteam, begonnen met het samenstellen van een lijst van bronnen, de Awesome ontologies for the social sciences, en heeft deze openlijk beschikbaar gesteld via een GitHub repository. Het doel van dit overzicht is om een startpakket te bieden aan iedereen die geïnteresseerd is in het (her)gebruik van gestructureerde vocabulaires in een sociaal-wetenschappelijke context, en hen hopelijk te inspireren om andere bronnen te delen met de rest van de community. In dit korte artikel beschrijven we de GitHub repository, en schetsen we verschillende mogelijkheden om feedback te geven en bij te dragen aan de lijst.


Photo by Edho Pratama on Unsplash with Awesome logo.