eScience Grants

ODISSEI en het Netherlands eScience Center werken samen om onderzoekers te voorzien van in-kind ondersteuning om hun innovatieve sociaalwetenschappelijke projecten uit te voeren. Zij doen dit door de jaarlijkse toekenning van ODISSEI eScience Grants. De 2022 call voor projecten is momenteel open.

De ODISSEI eScience Grant is bedoeld voor sociale wetenschappers die digitale technieken in hun onderzoek willen gebruiken en technische ondersteuning nodig hebben om dit te kunnen doen. De call van 2021 heeft drie maanden in-kind support door Research Software Engineers van het eScience Center toegekend aan vijf projecten. De toegekende projecten zijn in november 2021 bekend gemaakt. De grant kan worden aangevraagd door onderzoekers die werken aan een deelnemende ODISSEI-organisatie.

Als je op de hoogte wil blijven van de volgende call voor eScience Grants, schrijf je dan in voor de ODISSEI nieuwsbrief. Degenen die hulp nodig hebben bij het nadenken over mogelijkheden om voor een project een eScience Grant aan te vragen, of die voor een project op een andere manier ondersteuning zoeken, worden aangemoedigd om contact te zoeken met het ODISSEI Social Data Science Team.

Relevante links