De OSSC is ontworpen om een breed scala aan toepassingen te faciliteren en taken te volbrengen die onmogelijk of moeilijk in de reguliere RA-omgeving van het CBS kunnen worden uitgevoerd zoals de behoefte aan extra geheugen, computing en specialistische hardware (Graphical Processing Units (GPU’s) die data zonder problemen gelijktijdig kunnen verwerken).
De OSSC wordt andere gebruikt voor:
- projecten die een groter werkgeheugen vereisen voor grote hoeveelheden voorbewerking;
- projecten met analyses op populatieniveau (grote N);
- projecten met rekenintensieve taken waarbij complexe analyse wordt toegepast in de vorm van netwerkanalyse, agent-gebaseerde modellen of neurale netwerken;
- projecten met datasets die te groot zijn om te uploaden naar CBS;
Sinds de OSSC in gebruik werd genomen (2020) werkt SURF continu aan de verbetering van de gebruikerservaring waarbij het hoogste beveiligingsniveau van de omgeving gewaarborgd blijft.
OSSC gebruiken
De ODISSEI Secure Supercomputer is beschikbaar voor alle onderzoekers die werkzaam zijn bij een lidorganisatie van SURF. Onderzoekers die belangstelling hebben om met de OSSC te werken kunnen contact opnemen met de projectleider van het CBS om de mogelijkheden te bespreken en bij de SURF-helpdesk een aanvraag indienen over het gebruik van de OSSC als service.
Vragen over het gebruik van de OSSC kun je stellen aan onze scientific manager Kasia Karpinska.
Projecten met OSSC
De Secure Supercomputer wordt bij vele projecten ingezet waarbij gebruik wordt gemaakt van de verschillende mogelijkheden die de OSSC te bieden heeft.