ODISSEI (Open Data Infrastructure for Social Science and Economic Innovations) is de nationale onderzoeksinfrastructuur voor de Nederlandse sociale wetenschappen. ODISSEI brengt onderzoekers met noodzakelijke data, expertise en middelen samen om baanbrekend onderzoek te verrichten en om de computationele trend in sociaal onderzoek te kunnen benutten.

Via ODISSEI hebben onderzoekers toegang tot grootschalige, longitudinale datacollecties, evenals innovatieve en diverse vormen van data. Deze kunnen gekoppeld worden aan administratieve gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het combineren van deze grote verscheidenheid aan databronnen stelt onderzoekers in staat om nieuwe, opwindende, interdisciplinaire onderzoeksvragen te beantwoorden en om bestaande vragen op vernieuwende wijze te bestuderen.

Nieuws

JOB alert📢:
2 tenured assistant professorship positions at @MS_Utrecht, the Netherlands. Looking for people doing cuttig edge research in social statistics, Applied Data Science, qualitative methods, or other cool data fields. Apply before 31 May: (1/2)
https://www.uu.nl/en/organisation/working-at-utrecht-university/jobs/two-assistant-professors-methodology-and-statistics-tenured-10-fte

📢ONE WEEK:

Platform Digital Infrastructure-SSH information event.

Info about the PDI-SSH grants and facilitating the alignment between proposed infrastructures and existing ones.

🗓️The (online) event will take place on 11 May 2021, 16.00-17.15.

👉 https://bit.ly/2Rkfqn6

Load More...

ODISSEI Secure Supercomputer

Met de ODISSEI Secure Supercomputer (OSSC) kunnen onderzoekers CBS-microdata in een veilige omgeving analyseren met behulp van de Cartesius supercomputer van SURF.

Dit zijn drie actuele projecten:

Access Grants

Medewerkers van ODISSEI-deelnemers kunnen gebruikmaken van korting en calls voor Microdata en het LISS panel.

ODISSEI heeft reeds vele projecten gefinancierd.

Internationale samenwerkingen

ORGA­NISATIE

ODISSEI wordt gefinancierd door deelnemers en wordt bestuurd door een Supervisory Board en een Management Board.