CESSDA Webinar – Data Management Expert Guide, 3 December

Op 3 December om 14.00 uur organiseert CESSDA een engelstalige webinar over de ‘CESSDA Data Management Expert Guide.’ Tijdens de webinar vertellen een onderzoeker, een trainer, en een expert over hoe de gids voor Research Data Management te gebruiken in de social wetenschappen en daarbuiten.

De webinar brengt perspectieven rond Open Science benaderingen in onderzoek en datacollectie bij elkaar. Daarnaast worden ook trainingsmogelijkheden besproken en handvatten gegeven voor het creeëren van een eigen data management plan.

Panelleden:

  • Expert guidance by Ricarda Braukmann (DANS)
  • Trainer perspective and questions by Patrícia Isabel Martins Miranda (ICS Ulisboa)
  • Early Career Researcher practices and questions on Data Management Plans by Sothearath Seang (Eurodoc)

Het ODISSEI Portal team gebruikt het CESSDA Metadata Model (CCM) om metadata van verschillende datasets op elkaar aan te sluiten, waaronder CBS Microdata, LISS panel data en data uit het EASY-DANS archief.

Relevante links:

The CESSDA Data Management Expert Guide

The ODISSEI Data Facility: Portal