Vraag een ODISSEI-presentatie aan

ODISSEI heeft als doel om sociale wetenschappers te helpen de ‘computational turn’ te omarmen. De infrastructuur doet dit door het bieden van grants, kortingen en computationele onderzoeksondersteuning. Onderzoekers die werken bij ODISSEI deelnemers kunnen gebruikmaken van alle ODISSEI-faciliteiten, maar er zijn nog individuele onderzoekers die niet geheel op de hoogte zijn van alle mogelijkheden. Daarom bezoekt het Coördinatieteam van ODISSEI met plezier uw faculteit, departement, onderzoeksgroep of seminar, om ODISSEI en alle faciliteiten voor onderzoekers te presenteren. Zo’n bezoek kan bestaan uit een online presentatie- en vragenuur, maar ook een bezoek op locatie dat uitgebreider op alle wensen is aangepast behoort tot de mogelijkheden.

Een ODISSEI-bezoek kan ook gepaard gaan met een sessie waarin meer praktische ondersteuning wordt geboden door ons Social Data Science (SoDa) team — het ODISSEI team van datawetenschappers en research engineers dat onderzoekers helpt om hun computationele onderzoeksvragen te beantwoorden. Tijdens een dergelijke praktische sessie kan het SoDa team ondersteuning bieden aan promovendi, postdocs, docenten en onderzoekers in het gebruik van datawetenschappelijke methoden in hun onderzoek. Ze kunnen hulp bieden op een laag niveau, door software te suggereren en code te debuggen; en op een hoger niveau ideeën uitwisselen over de beschikbaarheid van databronnen, welke methodes te gebruiken, en hoe de onderzoeksresultaten te visualiseren en interpreteren. Het SoDa team kan ook ondersteuning op de langere termijn bieden.

Is uw organisatie nog geen deelnemer van ODISSEI? Neem dan gerust contact op om meer te horen over ODISSEI en alle faciliteiten. Organisaties die overwegen om deelnemer te worden, zijn van harte uitgenodigd om een presentatie aan te vragen om meer te horen over alles dat ODISSEI biedt aan onderzoekers en de sociale wetenschappen.

Relevante links