Ondersteuning onderzoeksaanvragen

ODISSEI heeft als doel om sociale wetenschappers toe te rusten met de toegang tot data, tools en expertise die het onderzoekers mogelijk maken om de grenzen van sociaalwetenschappelijk onderzoek te verleggen. De ondersteuning van ODISSEI is ook beschikbaar voor degenen die zeer competitieve beurzen willen aanvragen, zoals bij NWO of op Europees niveau. ODISSEI biedt met partners faciliteiten die kunnen helpen om de beursaanvragen te verbeteren, wat een relatief voordeel kan bieden in het aanvraagproces. 

Expertise binnen ODISSEI omvat data linkages, data management en supercomputing, maar ook ondersteuning bij het toepassen van computationele methoden. We werken nauw samen met verschillende goed ontwikkelde instellingen in Nederland, zoals het CBS, Centerdata (waar het LISS panel onder valt) en SURF, die allemaal expertise in huis hebben om succesvol complexe onderzoeksprojecten uit te voeren. PotentiĆ«le aanvragers kunnen ook ondersteuning krijgen van het ODISSEI Social Data Science Team (SoDa), een team van computationele sociale wetenschappers, methodologen en research engineers, die kunnen adviseren op het gebied van het ontwerp van het voorgestelde onderzoek, maar ook kunnen helpen een technische proof of concept te ontwikkelen voor de beursaanvraag. Faciliteiten die worden geboden door ODISSEI zijn interoperabel, wat een unieke mogelijkheid biedt om de complexiteit van het onderzoeksvoorstel uit te breiden. 

Als je een onderzoeksaanvraag overweegt, neem dan graag contact met ons op (bij voorkeur in een vroeg stadium van je aanvraag) om te bespreken hoe ODISSEI kan helpen!