Microdata-toegang

CBS Microdata zijn koppelbare data op persoons-, adres- of bedrijfsniveau. Deze data kunnen zeer waardevol zijn voor statistische onderzoekers, maar de kosten voor gebruik ervan vormen vaak een drempel. Ook in 2021 stelt ODISSEI een vergoeding beschikbaar aan medewerkers van deelnemers die gebruikmaken van CBS Microdata.

Het ODISSEI Microdata Access Program bestaat uit twee delen, Microdata Discount (MAD) en Microdata Grant (MAG).

Microdata Access Grant (MAG) call 2021

De Microdata Access Grant 2021 call biedt financiering voor onderzoek met CBS microdata voor onderzoekers bij een ODISSEI deelnemer. De 2021 ronde van de MAG is nu gesloten. Vragen over de MAG kunnen gestuurd worden aan onze Scientific Manager, dr. Kasia Karpinska, via submissions@odissei-data.nl.

In de vorige ronde van 2020 werden acht CBS Microdata projecten gefinancierd. De commissie die in 2020 de voorstellen beoordeelde bestaat uit Tanja van der Lippe (UU), Govert Bijwaard (NIDI), Didier Fouarge (Maastricht University), Maarten van Ham (TU Delft) en Jan van Ours (EUR).

Microdata Access Discount (MAD)

Via de Microdata Access Discount krijgen medewerkers van ODISSEI-deelnemers een korting tot 50% op hun CBS Microdata-projecten. Een voorwaarde is dat de projecten vanuit de eerste of tweede geldstroom of vergelijkbaar gefinancierd zijn. Download de volledige richtlijnen.

Op de volgende pagina staan de projecten die korting krijgen of hebben gekregen.