De ODISSEI en ASReview samenwerking

Iedereen die wel eens een grote hoeveelheid teksten doorzoekt, zoals wetenschappelijke abstracts voor een systematisch literatuuronderzoek, weet hoeveel werk dit kan kosten. Dankzij het snel ontwikkelende veld van Kunstmatige Intelligentie (KI) kan veel van het werk worden bespaard, zo ook voor systematisch literatuuronderzoek. 

Door de gratis, open-source software ASReview LAB te gebruiken, beschreven in Nature Machine Intelligence, kan je veel tijd besparen en de kwaliteit van je systematisch screeningsproces verbeteren. Bovendien kan je eenvoudig een simulatie uitvoeren op een reeds gelabelde dataset om de prestaties van active learning op jouw data te testen.

ASReview en het Social Data Science Team (SoDa) van ODISSEI werken samen om onderzoekers te ondersteunen die ASReview LAB gebruiken of willen gaan gebruiken. Via deze samenwerking kan je gebruik maken van de volgende services:

Q&A sessies

In de Q&A sessies introduceren we kort enkele aspecten van ASReview LAB, laten we laatste ontwikkelingen zien en kun je alles vragen over het gebruik van active learning voor het systematisch screenen van literatuur. Denk bijvoorbeeld aan vragen over; het belang van training data (voorkennis), wanneer je kunt stoppen met screenen en wat er eigenlijk gebeurt onder de motorkap van ASReview. Experts uit het ASReview team zitten voor jou klaar!

Word deel van de ASReview Open-Science Community

Draag bij aan de toekomst van het ASReview project door:

Doneer je data

Als je al je systematisch literatuuronderzoek hebt uitgevoerd, dan kan je overwegen: 

Heb je direct al hulp nodig

Als je ASReview gebruikt en je hebt direct hulp, lees dan eerst onze uitgebreide documentatie of ga naar het discussie platform en stel je vraag!


Artwork van de banner is gemaakt door Joukje Willemsen, www.statistics-illustrated.com