De ODISSEI en ASReview samenwerking

Iedereen die wel eens een grote hoeveelheid teksten doorzoekt, zoals wetenschappelijke abstracts voor een systematisch literatuuronderzoek, weet hoeveel werk dit kan kosten. Dankzij het snel ontwikkelende veld van Artificial Intelligence (AI) kan veel van het handwerk worden gereduceerd door software die active learning inzet.

Door de open-source tool ASReview te gebruiken, gepubliceerd in Nature Machine Intelligence, kan je niet alleen tijd besparen, maar ook de kwaliteit van je zoekproces verbeteren. Bovendien kan je gemakkelijk simulaties uitvoeren op gelabelde data om de prestaties van veel verschillende modellen te testen. 

ASReview en ODISSEI’s Social Data Science Team (SoDa) werken samen om onderzoekers te ondersteunen die ASReview willen gebruiken.

Via de samenwerking tussen ODISSEI en ASReview kan je gebruik maken van de volgende services:

Leer om ASReview te gebruiken

Neem deel aan de Open-Science Community

Draag bij aan de ontwikkeling van ASReview door:

Weet je niet hoe je moet beginnen en hoe Github werkt? Leer hoe je een Open-Scientist kan worden door je voor een workshop in te schrijven.

Doneer je data

Als je al je systematisch literatuuronderzoek hebt uitgevoerd, dan kan je overwegen: 

Weet je niet hoe je dit kan doen? Volg dan een workshop.

Ben je vastgelopen?

Als je ASReview gebruikt en je bent vastgelopen, lees dan eerst onze documentatie, en als je niet het antwoord op je vraag kan vinden, dan kan je altijd contact met ons opnemen door dit formulier in te vullen:


Artwork van de banner is gemaakt door Joukje Willemsen, www.statistics-illustrated.com