ODISSEI Social Data Science Fellowship (SoDa Fellowship)

Het ODISSEI Social Data Science (SoDa) team biedt SoDa fellowships aan voor sociale wetenschappers die aan het begin van hun carrière staan (i.e., PhD-kandidaten, beginnende postdocs, afgestudeerde onderzoekers die willen beginnen aan een PhD-traject). Succesvolle SoDa fellows zullen tussen de 3-5 maanden fulltime werken aan een sociaal wetenschappelijk onderzoeksproject dat ze zelf voorstellen. Tijdens de fellowship zijn ze onderdeel van het SoDa team bij de Methode & Statistiek afdeling van de Universiteit van Utrecht. Ze worden hierbij begeleid door één van de senior teamleden.

Sollicitanten kunnen voorstellen indienen voor projecten in de sociale wetenschappen (e.g., psychologie, sociologie, economie, gedragswetenschappen) waarbij een datawetenschappelijk of ander data-gerelateerd vraagstuk dient te worden opgelost. Voorbeelden van zulke oplossingen zijn het schrijven van een hoogwaardige pipeline voor data-analyse, het uitvoeren van een causale analyse met gesimuleerde robuustheidscontroles, het ontwikkelen van een softwarepackage of het uitvoeren van een georuimtelijke, netwerk of agent-based analyse, etc. Het gebruik maken van andere ODISSEI faciliteiten bij het doen van het onderzoek is welkom, maar optioneel.

De fellowship wordt aangeboden in de vorm van a rolling call for proposals die gedurende het academische jaar open blijft. Houd er rekening mee dat de fellowships onder voorbehoud van beschikbaarheid is. Voor meer informatie over de voorwaarden, zie de call for proposals. De deadlines voor het aanmelden zijn:

  • 30 september 2023
  • 12 januari 2024
  • 31 mei 2024

Photo by javier trueba on Unsplash