PDI-SSH 2021 Call Digitale Infrastructuur

Het Platform Digitale Infrastructuur voor Social Sciences & Humanities (PDI-SSH) heeft de 2021 Call voor Digitale Infrastructuur gelanceerd. Het sectorplan SSH van het Ministerie van onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OCW) heeft middelen beschikbaar gesteld om de digitale infrastructuren in het SSH domein te verbeteren. 

De digitale infrastructuur faciliteiten die deze Call ondersteunt, moeten voor zowel de sociale wetenschappen als de geesteswetenschappen van belang zijn. Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen om bestaande initiatieven te versterken of uit te breiden, of om nieuwe initiatieven te ontwikkelen. De projecten die in deze Call worden gefinancierd, komen in aanmerking voor structurele financiering na de voltooiing van het sectorplan, afhankelijk van een positieve evaluatie. In deze ronde is 6,5 miljoen euro beschikbaar, elk project kan maximaal 1 miljoen euro aanvragen. De deadline voor deze Call is 30 juni 2021, 23.59 CE(S)T. Dit is de tweede en laatste ronde van PDI-SSH financiering. 

Aanvragers worden aangemoedigd om samen te werken met bestaande infrastructuren (ODISSEI, CLARIAH of Health-RI) om de impact van het project te vergroten en om het voortbestaan van het project mogelijk te maken na de voltooiing ervan.

De PDI-SSH organiseert een informatie-evenement over de call-procedure en over mogelijke samenwerking met de bovengenoemde infrastructuren. Dit evenement vindt plaats op 11 mei 2021 van 16.00-17.15 hrs. Meer informatie over dit evenement en het registratieformulier is hier te vinden. 

Relevante links


Foto door Andrew Kow op Unsplash