Microdata Access Grant (MAG) Ronde 2024 Geopend

De Microdata Access Grant (MAG) ronde 2024 is nu geopend. De MAG financiert zes CBS microdata projecten voor onderzoekers die verbonden zijn aan de aan ODISSEI deelnemende organisaties. Onderzoekers die de beurs ontvangen, kunnen een CBS microdataproject uitvoeren van maximaal € 7.500, wat doorgaans een project van zes maanden beslaat voor twee onderzoekers met toegang tot ongeveer tien datasets. Raadpleeg voor prijsvoorbeelden de brochure “Uw onderzoek, onze gegevens” van CBS. Klik op de onderstaande knop om de PDF met de volledige richtlijnen te downloaden (in het Engels).

Wie kan zich aanmelden?

Elke onderzoeker in dienst van één van de aan ODISSEI deelnemende organisaties kan een aanvraag indienen voor de MAG-beurs. Met name beginnende onderzoekers worden uitgenodigd om hun voorstel in te dienen.

Wanneer kun je je aanmelden?

Voorstellen moeten uiterlijk 16 januari 2024, 15:00 CE(S)T worden ingediend. Het project moet tegen het einde van juli 2024 gestart zijn in de Remote Access environment van CBS.

Meer informatie?

Om het opstellen van voorstellen te vergemakkelijken stellen ODISSEI en CBS de opname van een eerdere informatiesessie over de voorwaarden van de Microdata Access Grant beschikbaar (de opname van de ronde 2023, met identieke voorwaarden, is hier toegankelijk).

Daarnaast heeft ODISSEI een vraag- en antwoordsessie gepland, bedoeld om eventuele resterende vragen te verduidelijken. Tijdens deze bijeenkomst kunnen potentiële aanvragers vragen stellen over het uitvoeren van onderzoek met CBS Microdata (beschikbare data, zoeken naar de data, procedures etc.) en de grantaanvraagprocedure. Het evenement vindt plaats op 20 november 2023, 15:00-16:00 uur. Registratie voor het evenement vindt u hier.

In de eerdere rondes van de oproep konden tussen de zes en acht projecten worden gefinancierd. Op onze website kan je een overzicht van de gehonoreerde projecten in 202020212022 en 2023 vinden. 

Vragen over de MAG-oproep kunnen worden gericht aan onze Scientific Manager, dr. Kasia Karpinska, via submissions@odissei-data.nl.

Relevante links


Photo by Dan Dimmock on Unsplash