7 mrt: RUG presenteert ODISSEI

Een middag met ODISSEI

Op donderdag 7 maart 2019 organiseert ODISSEI-deelnemer RUG een introductiebijeenkomst over ODISSEI. Tijdens deze middag zullen vier sprekers zich richten op verschillende aspecten van het netwerk, ontwikkelingen en de mogelijkheden dat het biedt voor onderzoekers.

Pearl Dykstra, de wetenschappelijk directeur van ODISSEI, zal ODISSEI introduceren. Ruurd Schoonhoven van het CBS zal informatie geven over toegang tot grootschalige en longitudinale dataverzamelingen die gekoppeld zijn aan CBS-registraties en het ODISSEI data centre. Marcel Das, directeur van het CentERdata, zal met zijn introductie tot het LISS panel een eerste praktisch voorbeeld geven van de mogelijkheden van ODISSEI. Eveline de Zeeuw zal ten slotte de mogelijkheden van ODISSEI illustreren aan de hand van het Nederlandse Tweeling Register. Na afloop van de presentaties is er voldoende gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

De middag wordt georganiseerd door Anneke Timmermans en Jacob Jolij van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappers van buiten de faculteit en Rijksuniversiteit Groningen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze middag.

De bijeenkomst begint om 15:00 (14:45 inloop) en vindt plaats bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen in Groningen. De voertaal is Engels. Deelname is kosteloos.

Programma

  • 14:45 Inloop met koffie en thee
  • 15:00 Welkom door Kees Aarts, decaan Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen
  • 15:05 Introductie ODISSEI door Pearl Dykstra, wetenschappelijke directeur ODISSEI
  • 15:35 Grootschalige en longitudinale dataverzamelingen, CBS micro data en het ODISSEI data facility door Ruurd Schoonhoven, CBS.
  • 16:05 Pauze
  • 16:15 Praktijkvoorbeeld 1: LISS panel, Marcel Das, director of CentERdata
  • 16:45 Praktijkvoorbeeld 2: Nederlandse Tweeling Register, Eveline de Zeeuw
  • 17:15 Afsluitende netwerk borrel

Locatie:
Snijderzaal (M.0061) / Munting gebouw, Grote Kruisstraat 2/1, 9712 TS Groningen

Contact
Saskia Cluistra via s.cluistra@rug.nl