Calls voor Jonge Onderzoekers: NKO & eScience Center

De komende maand zijn er twee calls open speciaal voor jonge onderzoekers. Het Nationaal Kiezersonderzoek (NKO) 2021 biedt ruimte voor het toevoegen van vragen aan het onderzoek en het eScience Center rijkt een award van €50.000 uit voor een vernieuwend onderzoeksidee.

Nationaal Kiezersonderzoek 2021 (NKO2021)

Via het NKO wordt het stemgedrag van Nederlanders en de uiteindelijke verkiezingsuitslag onderzocht. Rond de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 vindt het NKO2021 plaats. Speciaal voor jonge onderzoekers (promovendi of gepromoveerd na 25 oktober 2015) is er een call voor het gratis toevoegen van een aantal vragen aan het NKO2021. In totaal wordt er 7,5 minuten paneltijd verdeeld onder minimaal twee gehonoreerde voorstellen. De deadline voor het indienen van een voorstel is 25 oktober

Young eScientist Award

Ook het Netherlands eScience Center heeft een call open speciaal voor jonge onderzoekers (niet langer dan zes jaar geleden gepromoveerd). Met de Young eScientist Award rijkt het Netherlands eScience Center €50.000 uit aan een jonge onderzoeker met een vernieuwend onderzoeksidee, waar state-of-the-art onderzoekssoftware voor nodig is. eScience Center experts helpen de winnaar met het omzetten van het onderzoeksidee in een volwaardig eScience project. De deadline voor het indienen van een voorstel is 30 november.

Afbeelding:  Ulrike Leone via Pixabay