E-data februari 2022 verschenen

De nieuwe E-data is in februari verschenen. In deze E-data staat een artikel over de onthulling van de nieuwe supercomputer van SURF, Snellius, waarop binnenkort ook de ODISSEI Secure Supercomputer (OSSC) zal draaien. Onder meer een project van het RIVM, dat zich richt op de invloed van milieurisico’s en omgevingsfactoren op de gezondheid van mensen, verwacht in de toekomst van de rekenkracht van Snellius gebruik te kunnen maken.

In dit nummer is bovendien te lezen over multigenerationeel onderzoek naar de Surinaamse bevolking, dat kan worden uitgevoerd dankzij het PDI-SSH project ‘Legacies of bondage: toward a database of Surinamese life courses in a multigenerational perspective (1830-1950)’. Projectleider Coen van Galen licht toe hoe dit project wordt uitgevoerd en wat belangrijke uitdagingen ervan zijn. 

Lees de nieuwe E-data voor meer nieuws over data in de sociale wetenschappen en geesteswetenschappen, met ook een verslag van de ODISSEI Community Conference die plaatsvond in november 2021. 

Relevante links