Oproep voor SICSS-ODISSEI Summer School 2024-aanvragen is geopend

Van 17 tot en met 28 juni 2024 organiseert ODISSEI haar derde summer school aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, als onderdeel van de Summer Institutes in Computational Social Science (SICSS) en de Erasmus Graduate School for Social Sciences and Humanities (EGSH). Met deze summer school hoopt ODISSEI promovendi, post-docs en sociale wetenschappers en datawetenschappers aan het begin van hun carrière die geïnteresseerd zijn in computationele sociale wetenschappen bij elkaar brengen. De inschrijving voor de summer school is open tot en met 28 februari 2024.

Het programma van de SICSS-ODISSEI summer school is ontworpen om deelnemers bekend te maken met de ODISSEI-infrastructuur door middel van lezingen, interactieve essies en benchmarking voorspellingscompetitie  in computationele sociale wetenschappen. In de eerste week zal de infrastructuur aan de deelnemers geïntroduceerd worden en zullen ze meer leren over toegepaste machine learning. In de tweede week zullen de deelnemers teams vormen en meedoen aan de benchmarking voorspellingscompetitie. Hiervoor krijgen ze toegang tot de administratieve datasets en worden ze getraind in het veilig werken met deze sensitieve data. Dit maakt ODISSEI de enige SICSS locatie die gericht is op het gebruik van grootschalige administratieve data in het curriculum.

Vardan Barsegyan van Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Datacentrum (WODC) en SICCS-ODSSEI 2023 summer school deelnemer vertelt: “De ODISSEI Summer School was een van de meest nuttigeworkshops waaraan ik ooit heb deelgenomen. In twee weken heb ik met geweldige en inspirerende mensen gewerkt, heb ik geleerd hoe ik met Python moest werken, de machine learning-methoden en benchmarkingprincipes toepassen, hoe ik met extreem rijke data van het CBS kon werken en ik maakte kennis met andere delen van de ODISSEI-infrastructuur. Dit was echt een inspirerende ervaring en ik raad anderen aan om volgend jaar aan het programma deel te nemen.”

ODISSEI is de Nederlandse digitale infrastructuur voor sociale wetenschappen. Het heeft een actieve gemeenschap van wetenschappers die momenteel met en voor ODISSEI faciliteiten werken. ODISSEI hoopt dat deze onderzoekers zullen profiteren van SICSS-ODISSEI, en SICSS deelnemers verwelkomd zullen worden in de bestaande gemeenschap om hen in staat te stellen nieuwe contacten te leggen en hun onderzoek(sideeën) en -problemen te delen. De cursus zal een geaccrediteerde graduate school cursus zijn van de Erasmus Graduate School of Social Sciences and the Humanities, ter waarde van 5 ECTS. 

Registratie voor SICSS-ODISSEI 2024 is open tot 28 februari via onderstaande link.

Photo of SICSS-ODISSEI 2023 by MG Fotografie / Michel Groen