Pearl Dykstra geeft sessie op Synergy Conference

Het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen organiseert 16 november in Utrecht de eerste Syngery Conference: ‘Creating common ground for the social sciences and humanities’. Een van de parallelsessies deze dag zal gegeven worden door ODISSEI-voorzitter Pearl Dysktra.

Het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen ondersteunt sinds 1 januari 2017 alle onderzoeksdisciplines in de sociale en gedragswetenschappen en de geesteswetenschappen. De nieuwe organisatiestructuur biedt kansen voor inspirerende nieuwe netwerken en nieuwe richtingen voor strategie en beleid.

Het programma biedt ruimte om kennis te maken met elkaar en met het bestuur van NWO Sociale en Geesteswetenschappen en om met elkaar in gesprek te gaan over actuele vraagstukken. Hoe kunnen data-infrastructuren het onderzoek in de sociale en geesteswetenschappen aanjagen?  Hoe beoordeel je aanvragen uit meer dan 40 verschillende disciplines? Wat kunnen we doen aan aanvraagdruk? Praat erover mee op 16 november.

Het programma biedt tevens een keynote lezing van Chad Gaffield, hoogleraar Geschiedenis en digitalisering aan de Universiteit van Ottawa en voormalig president van de Social Sciences and Humanities Research Council van Canada.

Professor Stan Gielen, voorzitter van de raad van bestuur van NWO, zal de dag afsluiten.

De voertaal tijdens de dag is Engels.

Meer informatie over het programma, de locatie en de deelnemers kunt u vinden op www.synergy-ssh.nl. Daar kunt u zich ook registreren en inschrijven voor de deelsessies van uw keuze. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf u bijtijds in. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.