CBS – ODISSEI Microdata Meeting – Woonbase: Wie woont waar met wie?

Op 15 november, tussen 13:00 en 14:00, presenteert dr. Corina Huisman (CBS) Woonbase, een nieuwe database ontwikkeld door CBS. “Wie woont waar met wie?” is een centrale vraag bij onderzoek naar de huizenmarkt. Samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft CBS een database ontwikkeld waarin data van verschillende bronnen worden verzameld: de Woonbase. Deze database maakt het mogelijk onderzoek te doen over de huizenmarkt dat zich concentreert op huizen, individuen, gezinnen of een combinatie hiervan. In haar online (Engelstalige) lezing geeft Huisman een introductie van Woonbase en legt ze onderzoekers uit hoe het te gebruiken.

De CBS – ODISSEI Microdata Meetings richten zich op het presenteren van innovatief onderzoek en methodologische ontwikkelingen met behulp van CBS-microdata, om iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van CBS microdata te informeren. Registreer hieronder door op de button te klikken.

Relevante links


Foto door Max Böttinger op Unsplash