Microdata Access Grant (MAG) Ronde 2023 Geopend

De Microdata Access Grant (MAG) ronde 2023 is nu geopend. De MAG financiert zes CBS microdata projecten voor onderzoekers die verbonden zijn aan de aan ODISSEI deelnemende organisaties. Onderzoekers die de beurs ontvangen, kunnen een CBS microdataproject uitvoeren van maximaal € 7.500, wat doorgaans een project van zes maanden beslaat voor twee onderzoekers met toegang tot ongeveer tien datasets. Raadpleeg voor prijsvoorbeelden de brochure “Uw onderzoek, onze gegevens” van CBS. Klik op de onderstaande knop om de PDF met de volledige richtlijnen te downloaden (in het Engels).

Wie kan zich aanmelden?

Elke onderzoeker in dienst van één van de aan ODISSEI deelnemende organisaties kan een aanvraag indienen voor de MAG-beurs. Met name beginnende onderzoekers worden uitgenodigd om hun voorstel in te dienen.

Wanneer kun je je aanmelden?

Voorstellen moeten uiterlijk 17 mei 2023, 15:00 CE(S)T worden ingediend. Het project moet tegen het einde van december 2023 gestart zijn in de Remote Access environment van CBS.

Meer informatie?

Op 14 maart 2023 hebben ODISSEI en CBS een online informatiesessie gehouden voor onderzoekers die geïnteresseerd zijn in het indienen van een aanvraag voor deze ronde. Je kunt de opname van het evenement hier vinden.

In de eerdere rondes van de oproep konden tussen de zes en acht projecten worden gefinancierd. Op onze website vind je een overzicht van de projecten die in 2020, 2021 en 2022 een beurs toegewezen hebben gekregen.

Vragen over de MAG-oproep kunnen worden gericht aan onze Scientific Manager, dr. Kasia Karpinska, via submissions@odissei-data.nl.

Relevante links


Photo by Markus Winkler on Unsplash